Termeni si conditii

Produsele cumparate prin intermediul partenerilor nostri beneficiaza de garantia Service-Return, cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Astfel, fiecare produs va fi insotit de certificatul de garantie. In cazul in care sesizati lipsa certificatului de garantie la un produs achizitionat de la unul din partenerii nostri, trebuie sa anuntati vanzatorul in cel mult 48 ore de la receptia produselor. Orice produs pentru care se solicita garantie este obligatoriu sa fie insotit de certificatul de garantie, altfel nu va fi luat in considerare.

1. DEFINITII

Site-ul "Service-return.com - este detinut si administrat de S.C. SERVICE RETURN SRL" persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Baia Mare, str. Fierastraului nr. 28-30, jud. Maramures, numar de ordine la Registrul Comertului J24/328/2012, cod fiscal RO30078001, cont bancar nr: RO55RNCB0182148861200001 deschis la BCR sucursala Baia Mare.

Prestator - service-return.com.

Client - orice persoana fizica sau juridica ce utilizeaza, in scopuri comerciale, profesionale sau de alta natura, serviciile puse la dispozitie de Prestator.

Produs: produsele cu sau fara garantie comerciala: telefoane, tablete, smartwatch-uri, gadget-uri, ceasuri, enumerarea nefiind exhaustiva ci enuntiativa.

Servicii prestate in perioada de garantie legala a produselor: interventia efectuata de catre Prestator asupra unui produs aflat in perioada de garantie prin remedierea unor deficiente ce nu pot fi imputate clientului;

Servicii prestate in perioada de postgarantie a produselor - consta in diagnosticarea si in masura in care este posibil repararea de catre Prestator, la cererea si cu acordul exprimat scris sau verbal al Clientului, a echipamentului electronic mentionat in fisa de service, aflat in perioada de garantie si/sau post-garantie;

Site - domeniul www.service-return.com si subdomeniile acestuia.

Contract - contractul incheiat intre Prestator si Client in cadrul unui sistem prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a prestatorului si a clientului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul.

Navigarea pe site-ul www.service-return.com urmata de completarea cererii de trimitere in service echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client.

Service-return.com isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment continutul acestui site, precum si Termenii si conditiile de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

- Garantie:

- Garantia legala de conformitate de 2 ani - Acest tip de garantie este aplicabil doar persoanelor fizice. Vanzatorul este raspunzator fata de consumator pentru orice lipsa a conformitatii existenta la momentul cand au fost livrate produsele. Raspunderea vanzatorului, conform prevederilor art. 9-14 din Legea 4549/2003, este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

a) corespund descrierii facute de vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;

b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut vanzatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare;

c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip;

d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului.

Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator.

- Garantia pentru vicii ascunse – Garantia pentru viciile ascunse, care incumba vanzatorului, contine o reglementare legala cuprinsa intre articolele 1707 - 1715 Cod civil „vanzatorul garanteaza cumparatorul contra oricaror vicii ascunse care fac bunul vandut impropriu intrebuintarii la care este destinat sau care ii micsoreaza in asemenea masura intrebuintarea sau valoarea incat, daca le-ar fi cunoscut, cumparatorul nu ar fi cumparat sau ar fi dat un pret mai mic". Este necesar ca aceste vicii ascunse sa existe la momentul vanzarii

- Garantia pentru buna functionare a produsului – Acest tip de garantie este aplicabil doar persoanelor juridice. In conformitate cu art. 1716 din Noul Cod Civil, persoanele juridice beneficiaza de o Garantie, pentru buna functionare a produsului, de 1 an.

- Garantia comerciala sau conventionala data de catre vanzator – Este garantia pe care vanzatorul sau producatorul o acorda in mod voluntar, in conditiile stabilite de acesta si care, odata acordata, devine obligatorie din punct de vedere juridic, in conformitate cu prevederile Legii 449/2003. Acest tip de garantie are in general caracter facultativ, insa este obligatorie pentru “produsele de folosinta indelungata”, astfel cum sunt definite de OG 21/1992, privind protectia consumatorilor, modificata - produsul relativ complex, constituit din piese si subansambluri, proiectat si construit pentru a putea fi utilizat pe durata medie de utilizare si asupra caruia se pot efectua reparatii sau activitati de intretinere. Conform art. 20 din OG 21/1992, astfel de produse trebuie sa fie insotite de certificatul de garantie. Toate caracteristicile acestei garantii (situatii de aplicare, termene, obligatii asumate) - se stabilesc de cel care o acorda (producator si/sau vanzator), iar garantia devine obligatorie ca si contract (conventie) intre parti, fiind semnata de ambele parti.

 

ACCESUL LA INFORMATIILE DE PE SITE

Service-return.com va garanteaza acces limitat, in interes personal si nu confera drepturile de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul , de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul Service-return.com in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor Service-return.com, fara acordul prealabil scris al nostru.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul www.service-return.com va fi considerata o tentativa de fraudare a site-ului si va pune in miscare cercetarea penala impotriva aceluia sau acelora care au initiat aceasta actiune.

Pentru a beneficia de unele servicii, poate fi necesara crearea unui cont pe site-ul www.service-return.com. Pentru a va proteja contul, pastrati parola confidentiala. Purtati intreaga responsabilitate pentru activitatea care are loc in sau prin intermediul Contului Dumneavoastra.

Efectuarea de operatiuni neautorizate asupra acestui site si tentativa de efectuare a acestora, prin utilizarea abuziva si/sau frauduloasa, accesul neautorizat, modificarea, copierea de informatii in vederea comercializarii lor, blocarea accesului etc. vor fi pedepsite conform legii.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

2.1. Prin inregistrarea unei cereri de service pe Site, Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Prestatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2.2. Notificarea primita de catre Client, dupa inregistrarea cererii de service are rol de informare si nu reprezinta acceptarea de incheiere a contractului. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

2.3. Contractul se considera incheiat intre Prestator si Client in momentul primirii de catre Client de la Prestator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de acceptare a prestarii serviciului;

2.4. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Prestator pe Site vor sta la baza Contractului,

3. PROCEDURA DE REMEDIERE A PRODUSELOR CARE BENEFICIAZA DE GARANTIA STANDARD

3.1. In cazul in care ati achizitionat un produs si acesta beneficiaza de garantia standard, termenul maxim de remediere pentru produsele care fac obiectul garantiei este de 15 zile.

3.2. Service Return SRL nu isi asuma responsabilitatea eventualelor pierderi sau deteriorari ale datelor/ informatiilor stocare pe echipament.

Va recomandam sa efectuati un backup al datelor personale inainte de trimiterea produselor catre Centrul Autorizat de Receptie.

3.3. Clientul va accesa site-ul www.service-return.com sectiunea “Cerere ridicare colet” completand informatiile solicitate pentru a solicita un curier care sa ridice produsul ce trebuie trimis catre service. - Dupa completarea informatiilor si dupa ce Clientul este de acord cu termenii si conditiile siteului www.service-return.com se va inregistra o cerere de ridicare colet.

- Un curier de la companiile partenere vor contacta Clientul in cel mai scurt timp pentru preluarea produsului.

- Dupa ce produsul ajunge in Centrul Autorizat de Receptie acesta va fi redirectionat catre Service-urile Autorizate partenere pentru a fi diagnosticat si reparat.

- Produsul se returneaza in 15 zile lucratoare de la momentului in care acesta ajunge in Centrul Autorizat de Receptie. In cazul in care problema nu este solutionata, produsul va fi inlocuit.

- La finalul procedurii de reparatiei, produsul va fi expediat prin curier catre Client

3.4. Clientul are obligatia de a ridica/receptiona produsul in termen de 15 zile de la data la care a fost anuntat ca va fi expediat prin curier. In cazul in care nu este ridicat/receptionat dupa notificare pentru perioada ce depaseste 15 zile se va aplica o taxa de depozitare in valoare de 5 lei/zi. In situatia in care produsul nu a fost ridicat in termen de 90 de zile de la anuntare, clientul accepta sa renunte la dreptul de proprietate asupra acestuia, echipamentul ramanand in proprietatea Service Return SRL.

3.5. La sosirea produsului in Centrul Autorizat de Receptie, receptia se executa printr-o inspectie vizuala acestuia in fata camerelor de luat vederi. Clientul ia act de aceste constataril si le accepta ca probe video in cazul in care da in judecata Service Return SRL

4. PROCEDURA DE REMEDIERE A PRODUSELOR CARE BENEFICIAZA DE GARANTIA EXTINSA

4.1. In cazul in care ati achizitionat un produs si acesta beneficiaza de garantia extinsa, termenul maxim de remediere pentru produsele care fac obiectul garantiei este de maxim 5 zile in cazul telefoanelor mobile, tabletelor, gadgeturilor si smartwatch-urilor si intre 10 si 15 zile in cazul ceasurilor automatice/mecanice, electronice sau quartz in functie de tipul de garantie extinsa. In cazul in care produsul nu este remediat in 5 zile, acesta se inlocuieste.

4.2. Pentru a putea valida garantia extinsa Clientul are obligatia de a intra in termen de 30 de zlie de la data achizitiei pe site-ul www.service-return.com sectiunea “Activeaza Garantie Extinsa”. Clientul va trebui sa introduca informatii cu privire la numarul unic de pe spatele cardului Express, data achizitiei, numele comerciantului de unde a cumparat garantia extinsa, numarul facturii sau bonului fiscal si tipul produsului achizitionat.

4.3. Clientul valideaza garantia extinsa acceptand Termenii si Conditiile acestui site.

4.4. In cazul in care Clientul nu respecta procedura de validare a garantiei extinse, aceasta nu isi incepe efectul, iar Clientul intelege ca nu beneficiaza de beneficiile garantiei extinse.

4.5. In cazul in care Clientul pierde cardul Express de garantie extinsa, acesta trebuie sa anunte SC Service Return SRL printr-un e-mail trimis la help@service-return.com . SC Service Return SRL va emite in termen de 30 de zile un card nou si il va expedia prin curier. Taxa pentru emitere card nou este de 30 lei si va fi suportata de catre Client. Costul transportului fiind gratuit.

4.6. Clientul va accesa site-ul www.service-return.com sectiunea “Cerere ridicare colet” completand informatiile solicitate pentru a solicita un curier care sa ridice produsul ce trebuie trimis catre service. - Dupa completarea informatiilor si dupa ce Clientul este de acord cu termenii si conditiile site-ului www.service-return.com se va inregistra o cerere de ridicare colet.

- Un curier de la companiile partenere vor contacta Clientul in cel mai scurt timp pentru preluarea produsului.

- Dupa ce produsul ajunge in Centrul Autorizat de Receptie acesta va fi redirectionat catre Service-urile Autorizate partenere pentru a fi diagnosticat si reparat.

- La finalul procedurii de reparatiei, produsul va fi expediat prin curier catre Client

4.7. Clientul are obligatia de a ridica/receptiona produsul in termen de 15 zile de la data la care a fost anuntat ca va fi expediat prin curier. In cazul in care nu este ridicat/receptionat dupa notificare pentru perioada ce depaseste 15 zile se va aplica o taxa de depozitare in valoare de 5 lei/zi. In situatia in care produsul nu a fost ridicat in termen de 90 de zile de la anuntare, clientul accepta sa renunte la dreptul de proprietate asupra acestuia, echipamentul ramanand in proprietatea Service Return SRL.

4.8. La sosirea produsului in Centrul Autorizat de Receptie, receptia se executa printr-o inspectie vizuala a acestuia in fata camerelor de luat vederi. Clientul ia act de aceste constatari si le accepta ca probe video in cazul in care da in judecata Service Return SRL

5. PROCEDURA DE REMEDIERE A PRODUSELOR AFLATE IN POST-GARANTIE

5.1. Prezenta procedura intra in vigoare de la data cand produsul iese de sub incidenta garantiei comerciale (la sfarsitul perioadei de garantie standard oferita de producator sau in urma anularii garantiei comerciale) pe o perioada nedeterminata de timp.

5.2. In situatia in care produsul va fi remediat la centrul Service Return SRL, clientul va fi informat de termenul remedierii in urma diagnosticarii produsului. Termenul standard de solutionare post-garantie este de 15 zile calendaristice, iar in functie de disponibilitatea componentelor la service-urile autorizate partenere, acesta poate ajunge pana la 45 zile.

5.3. Obligatiile Prestatorului:

a) Se obliga sa diagnosticheze produsul;

b) Se obliga sa repare produsul in cazul in care acesta a fost declarat reparabil in urma diagnosticarii si numai cu acordul expres al proprietarului produsului, corespunzator cu pretul comunicat al reparatiei;

c) Se obliga sa livreze proprietarului produsului piesa defecta inlocuita numai la solicitarea expresa a acestuia facuta inainte de finalizarea reparatiei, in masura in care aceast lucru este posibil;

d) Se obliga sa furnizeze proprietarului produsului informatii privind interventia efectuata asupra produsului;

e) Nu raspunde pentru pierderea informatiilor sau datelor, precum si pentru orice prejudicii suferite de client in urma acestor pierderi, obligatia Prestatorului fiind numai de a repara produsul;

f) Se obliga sa deblocheze produse care au fost protejate prin parole de catre client numai contracost si numai daca acest lucru este posibil;

g) Se obliga sa solutioneze orice situatii considerate drept abateri de la conditiile legale sau contractuale ce fac obiectul prezentului contract. Orice reclamatie poate fi formulata pe adresa help@service-return.com, clientul urmand sa fie contactat de catre un reprezentant al Prestatorului in vederea documentarii cazului si solutionarii pe cale amiabila, in termenul legal de 30 de zile.

5.4. Obligatiile Clientului :

a) Se obliga sa furnizeze Prestatorului toate informatiile necesare si relevante legate de starea produsului si manifestarea defectului reclamat;

b) Se obliga sa utilizeze produsul in limitele si in conditiile specificate de catre producatorul produsului;

c) Se obliga sa plateasca taxa de diagnosticare catre Prestator;

d) Se obliga sa transmita Prestatorului acordul sau refuzul, verbal sau scris, pentru repararea produsului;

e) Se obliga sa achite contravaloarea remedierii produsului, precum si a tuturor taxelor imediat ce Prestatorul l-a anuntat ca produsul a fost reparat;

f) Se obliga sa achite contravaloarea serviciilor prestate si facturate de Prestator; in caz contrar, Beneficiarul este de drept in intarziere, datorand Prestatorului penalitati de intarziere in cuantum de 0,5% pe zi de intarziere calculate la valoarea facturii scadente si neachitate.

5.5. Pretul si conditiile de plata

Clientul va plati Prestatorului, taxa de diagnosticare. Daca interventia este posibila, iar Clientul a comunicat scris sau verbal acordul pentru reparare la pretul indicat va achita contravaloarea costurilor remedierii produsului. Clientul nu va plati nici taxa de diagnosticare si nici taxa de transport.

Daca clientul nu doreste repararea produsului de catre Prestator va achita taxa de diagnosticare si taxa de transport de la sediul Prestatorului la adresa Beneficiarului.

Taxa de diagnosticare (evaluarea tehnica in vederea repararii) a starii unui produseste intre 50-150 lei, in functie de complexitatea produsului. Preturile complete se gasesc pe site-ul Prestatorului- www.service-return.com .

Clientul poate efectua plata facturii prin virament bancar in contul prestatorului RO55RNCB0182148861200001 deschis la BCR - Baia Mare

Pretul de remediere al produsului este format din contravaloare piese de schimb si manopera.

5.6. Garantie

Prestatorul asigura o garantie de 3 (luni) pentru piesa inlocuita cat si pentru manopera aferenta.

Prestatorul nu va factura manopera in cazul in care in perioada de garantie, produsul revine la Beneficiar reclamand defect/neconformitate a piesei inlocuite;

Prestatorul nu va acorda garantie si manopera gratuita in cazul in care Beneficiarul reclama la acelasi produs acelasi defect, insa, in urma diagnosticarii, rezulta ca produsul prezinta defectul reclamat ca o consecinta a defectarii altei piese decat cea care a mai facut obiectul reparatiei/inlocuirii.

Conditiile garantiei sunt valabile cu respectarea instructiunilor din manualul de utilizare.

6. CONTRAEXPERTIZA

6.1. In cazul in care produsul trimis in service nu se afla in situatia unei neconformitati legale, astfel cum este prevazuta de L.449/2003 si nici a unui defect acoperit de certificatul de garantie care insoteste produsul, fiind vorba despre o clauza de excludere a garantiei mentionata in certificatul de garantie, SC Service Return SRL pune la dispozitie serviciul de contraexpertiza, prin care Clientul daca nu este multumit de decizia service-ului autorizat partener (SAP) poate solicita trimiterea produsului catre un al doilea service autorizat partener (SAP2) pentru a face verificari suplimentare si amanuntite cu privire la pierderea garantiei.

6.2. Daca SAP2 infirma cele constatate de primul SAP, Clientul va primi din partea SC Service Return SRL un produs nou cu minim aceleasi specificatii tehnice precum cel dinainte plus contravaloarea taxei de contraexpertiza, iar SC Service Return SRL isi va indrepta atentia catre SAP pentru recuperare prejudiciu.

Daca SAP confirma cele mentionate in prima constatare, produsul se va trimite inapoi la Client, prin curier rapid, neimplicand costuri suplimentare din partea Clientului.

6.3. Serviciul de contraexpertiza este oferit contra sumei de 299 lei (TVA inclus) si se activeaza dupa plata online prin card bancar.

7. DISPOZITII FINALE

Conditiile raman valabile pentru orice interventie a produsului pe toata durata contractului.

Contractul va inceta de plin drept, fara interventia instantei si fara alte formalitati prealabile in urmatoarele cazuri:

a) prin acordul scris al partilor contractante;

b) la terminarea perioadei de garantie oferite pentru interventia care face obiectul contractului

c) la cererea oricareia dintre cele doua parti, prin reziliere de plin drept, in cazul in care cealalta parte, aflata in culpa, incalca una sau mai multe dintre obligatiile asumate prin prezentul contract si nu remediaza incalcarea in temen de 15 (cincisprezece) zile de la data primirii notificarii de remediere. In acest caz rezilierea opereaza in termen de 5 (cinci) zile de la data primirii de catre partea in culpa a notificarii de reziliere.

Incetarea prezentului contract nu va avea nici un efect asupra obligatiilor deja nascute sau scadente intre parti.

 

Clientul beneficiaza de o perioada de 14 zile de la data incheierii contractului pentru a se retrage din contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere, cu exceptia retragerii intervenite dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al clientului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre prestator.

Service Return este inscrisa la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal:

Număr Registrul General: 0007080
Număr infochiosk: 29428158036
Data: 16/03/2016